Go Back   Mosets Community > Archives > Mosets Tree 2.2 > Discussions, Troubleshooting & Problems

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-29-2011, 07:02 PM
alexanderdobernig alexanderdobernig is offline
Mosets'd
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 31
Default 2.1 translations not working in 2.2?

Today I tried to install the 2.1 german language file to my J1.6/2.2MT installation but I still see only the english text?

Do I have to wait for the 2.2 version or can I simply reconfigure something to get the german language working?

I have added the double quotes around the language strings and replaced the # by semicolons but no success.


Best regards
Alex

Last edited by alexanderdobernig; 03-29-2011 at 08:44 PM.
  #2  
Old 04-12-2011, 03:48 AM
elisacotella elisacotella is offline
Mosets'd
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19
Default Hi Alex

Hi Alex, I had the same problem with translation into Italian mosets 2.2 on joomla 1.6. You maybe able to solve it?
Best regards
  #3  
Old 04-12-2011, 06:02 PM
tradewise tradewise is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Hervey Bay Qld Australia
Posts: 576
Default

Mtree 2.1 was for Joomla 1.5+ and 2.2 is for Joomla 1.6+ there are some syntax differences between the 2 so things like language files aren't interchangeable between the two without some modification.

Basically for 2.2 you need to add inverted commas to the translated text.
Lets take CONTACT OWNER for example:

In 2.1 looks like this:
CONTACT OWNER=Contact Owner

In 2.2 looks like this"
CONTACT OWNER="Contact Owner"

Hope this helps
Regards Steve
Developer of PaymentsPlus
  #4  
Old 04-15-2011, 02:15 AM
alexanderdobernig alexanderdobernig is offline
Mosets'd
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 31
Unhappy

I did exactly that - but it does not work :-(
  #5  
Old 04-19-2011, 10:15 PM
juergenschamberger juergenschamberger is offline
Mosets'd
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 6
Default

I had the same problem with the german translation 2.1 file to get it to work in Moset 2.2.0. The solution for this problem is to change the translation for:
YOUR SEARCH DOES NOT RETURN ANY RESULT="Ihre Suche ergab leider keine Ergebnisse. <a href="javascript:window.history.go(-1)">Bitte versuchen Sie es nochmals</a>."

to:
YOUR SEARCH DOES NOT RETURN ANY RESULT="Ihre Suche ergab leider keine Ergebnisse. <a href=javascript:window.history.go(-1)>Bitte versuchen Sie es nochmals</a>."

The problem is caused by using double quotes within <a href=...>-code.

I hope this helps
  #6  
Old 04-27-2011, 05:54 PM
alexanderdobernig alexanderdobernig is offline
Mosets'd
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 31
Default

I changed the double quotes for single quotes - but still the english version is displayed. :-(

I put the german file into:
/language/de-DE/de-DE.com_mtree.ini


And there is stil no official 2.2 german file available.


regards
alex
  #7  
Old 04-27-2011, 07:03 PM
juergenschamberger juergenschamberger is offline
Mosets'd
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 6
Default

I think you have misunderstood me. You only have to change the translation for one single term which is "YOUR SEARCH DOES NOT RETURN ANY RESULT". There you have only to remove the double quotes for the javascript snippet:
<a href=javascript:window.history.go(-1)>

That's all you have to change.

Regards
Jürgen
  #8  
Old 04-27-2011, 07:14 PM
alexanderdobernig alexanderdobernig is offline
Mosets'd
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 31
Default

I did exactly only replace THESE double quotes by single ones .. because I really doubt if it would work without any quotes

Or the double quotes should be escaped like the other in the language file.


I have now upgraded to 2.2.1 and J 1.6.3 - nothing changed

Last edited by alexanderdobernig; 04-27-2011 at 07:15 PM. Reason: added: upgraded
  #9  
Old 04-27-2011, 07:24 PM
juergenschamberger juergenschamberger is offline
Mosets'd
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 6
Default

Please, don't replace the double quotes by single single ones. Try it just without any quotes. It works for me and an other user in a similar thread confirmed that it works.
  #10  
Old 04-27-2011, 09:40 PM
tradewise tradewise is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Hervey Bay Qld Australia
Posts: 576
Default

If you are still having problems then I'd suggest you turn on Debug Language in Joomla Configuration under the System Tab.

Then navigate to the pages in question and the resulting debug info might help pin point your issues.

Hope this helps
Regards Steve
Developer of PaymentsPlus
  #11  
Old 05-23-2011, 04:19 PM
abdelraoufmahmoud abdelraoufmahmoud is offline
Mosets'd
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
Default

I've the same problem, could you upload the translated file with your soloution?
Edit: in German please
  #12  
Old 05-24-2011, 03:07 PM
abdelraoufmahmoud abdelraoufmahmoud is offline
Mosets'd
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
Default Translated

Ok, I've translated the file for Mosets 2.2

honesty I've took almost everything form the old translation only:

"Review": I've translated with "Kommentar" and not with "Besprechung" like in the old translation.

please send me if you have a better word or phrase, or if I've made any faults..
Attached Files
File Type: ini de-DE.com_mtree.ini (17.8 KB, 25 views)
  #13  
Old 07-27-2011, 10:00 PM
simonlgar simonlgar is offline
Mosets'd
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Default

please see http://forum.mosets.com/showthread.p...7182#post67182
for official moset tree 2.2 translations.
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AllVideos not working in HP after upgrade 1.0.2 trevorwilliams Discussions, Troubleshooting and Problems 3 04-04-2011 11:38 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:56 AM.

Copyright © 2005-2010 Mosets Consulting

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.